Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opět platí, co jsem asi už psal zde dříve. Celý sociální systém vznikl tak,že stát staral a musel starat o vysloužilé, respektivě invalidní vojáky a státní úředníky. A vzhledem k tomu, že dobrovolná charita je nákladnější (až polovina vybraných příspěvků padne na náklady s jejich získáváním), tak nutně muselo vyhrát pojetí státu jako pojišťovny.

A pokud budeme brát věk dožití jako rozhodující kritérium efektivnosti sociálních systému, tak až na starověké Řecko,  vyhravají ty státní.

2 2
možnosti
RP

Já bych spíš to kritérium přiřadil jiným výdobytkům moderní civilizace :-) Slyšel jste někdy třeba o zdravotnictví? Nebo aspoň o nezávadné vodě? ;-D

0 0
možnosti
JV

Vyvrátit všechny nesmysly v článu obsažené, by bylo na článek ještě delší. Proto se nebudu ani snažit.

2 5
možnosti
RP

Ale to byste měl, nebo by si někteří pošetilci (třeba zrovna já) mohli myslet, že jen tak žvaníte.

6 0
možnosti
MP

Levice se postará o každého, komu se nechce dělat, skutečná pravice se postará jen o skutečně sociálně potřebné. Levice musí někoho okrást na daních, pravice na to vezme snížením daní, resp. sníženou daní.

3 1
možnosti
MT

"...pravice na to vezme snížením daní.."

O 'snizovani dani' jsme se dukladne presvedcili behem minule pravicove hruzovlady Necase a Kalouska...

0 2
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 586x
Živím se jako programátor (především S&F MMO her), vystudoval jsem informatiku na matematicko-fyzikální fakultě UK a jeden den v týdnu učím na gymnasiu informatiku a matematiku jako externista.
Mezi mé největší zájmy patří rodina (manželka a tři děti), fantasy a sci-fi (tvorba a hraní her, čtení knih, čtení a psaní povídek, sledování filmů), práce a přemýšlení (o Bohu, politice, společnosti, ekonomii). Jsem libertarián-anarchokapitalista; rád na toto téma píši články zejména pro Mises Institut.

Seznam rubrik